Act4Work: street art en hiphop geven werkloze Brusselse jongeren nieuwe moed

Act4Work: street art en hiphop geven werkloze Brusselse jongeren nieuwe moed

Actiris brengt een boodschap van hoop en doorzetting, op weg naar werk

#‎Act4Work‬ ‪#‎Brussel #Werk

Veel jongeren in Brussel vinden zeer moeilijk werk. Act4Work, de nieuwe tewerkstellingscampagne van Actiris, wil dit aanpakken en spreekt de jeugd aan met zijn eigen eigen codes. De gedurfde campagne, bedacht door het agentschap Emakina, combineert krachtige street art van graffitikunstenaar Steve Locatelli en hip hop rapper VIK, met positieve getuigenissen en video's, om zo  jongeren die zich achtergelaten voelen bij hun zoektocht naar werk in het hart te raken.

Doorzettingsvermogen aanmoedigen bij een groep die geen reclame lust

De nieuwe Actiris campagne, uitgewerkt door Emakina, is gericht op Brusselse werkloze jongeren van 18 tot 25 jaar. Het is een echte uitdaging, omdat velen onder hen een afkeer hebben van reclame, instellingen en overheden. Ze hebben er een hekel aan dat hen wordt verteld wat ze moeten doen en ze communiceren alleen via hun eigen kanalen. Daarom nemen de gekende street artist Steve Locatelli en rapper V.I.K het woord, in plaats van Actiris. Steve en V.I.K zijn graag gezien ‘op straat’ en worden er gerespecteerd. Hun boodschap voor een betere toekomst is raak, recht voor de raap en zonder enige schijn van neerbuigendheid. Door hun kunst roepen ze de jonge werklozen op om de negatieve spiraal van een laag zelfbeeld en teleurstellingen te doorbreken.

Teasers op een achtergrond van grijs

De campagne startte begin februari met een ‘no work, no future’ affiche. Het centrale medium is niet digitaal, maar een reuzengraffiti van 30 m2 waarop een jongere met een kap op over Brussel neerkijkt. De sfeer is somber, de tonen zijn donker en grijs. Dit opvallend kunstwerk - zonder enige verwijzing naar Actiris – verscheen overal in het straatbeeld. Korte online video's, gerichte digitale activaties en gesponsorde Facebook-publicaties wakkerden de nieuwsgierigheid van de doelgroep verder aan. Vandaag volgt de tweede stap in de campagne, waarbij ‘no work, no future’ verandert in ‘Act4Work’.

#Act4Work: een kleurrijke boodschap van hoop

Drie dagen na het begin van de teasers, lanceert Actiris nu #Act4Work, met heldere kleuren en een gigantische banner in het metrostation Beurs, die oproept tot positieve actie. De boodschap is duidelijk: laten we samen bouwen aan je toekomst. De muziek van V.I.K versterkt perfect de video van de campagne, om het geheel nog meer tot zijn recht te laten komen.

Doe mee met de #Act4Work-beweging

Je kan op verschillende manieren meedoen met deze positieve beweging.
Er is de recht-toe-recht-aan mini-site Act4work.brussels, je kan het gratis nummer 0800 35 123 bellen, of een sms sturen die begint met "Act4Work", op het gratis nummer 8889.

Naast de nieuwe kleurrijke  30 m2 spandoek in het metrostation Beurs, gaat de campagne in een hogere versnelling op Spotify, Skynet, Youtube, en Facebook. Je ziet ze ook ‘in real life’, via Abribus-affiches, een evenement, informatieve displays en flyers, die je vindt bij Actiris en op plaatsen waar de jongeren uit de doelgroep vaak komen.

Een oproep aan de jongeren

Gregor Chapelle, directeur-generaal van Actiris: "Wie werk zoekt, verliest vaak de hoop om aan de slag te kunnen. We zien ook dat veel jonge mensen door de beperking van de uitkeringen het belang niet meer zien om zich bij Actiris in te schrijven. De Act4Work-campagne toont hen dat er oplossingen en diensten bestaan die hen écht ondersteunen bij het vinden van werk."

Over Emakina.BE

Welkom bij Emakina, de 'User Agency'  

Emakina.BE is de Belgische tak van Emakina, een digitaal agentschap met een globaal bereik. Met zijn 700 experts is dat het grootste bedrijf in Emakina Group, een agentschapsnetwerk met 950 talenten in 12 landen.

In Brussel werken 180 marketing- en technologie-experts in team met hun klanten om hun bedrijfsresultaten en merkwaarde te verbeteren. Samen verzamelen ze gebruikersinzichten en ontwikkelen ze efficiente strategieën en projecten, van baanbrekende applicaties, websites, en e-commerce platformen tot impactvolle communicatie en campagnes.

Als de ware ambassadeurs voor de 'user' plaatst Emakina hun noden en verwachtingen centraal bij elke digitale ervaring. Deze aanpak geeft Emakina's klanten en hun merken een bevoorrechte relatie met hun nieuwe leiders, de consumenten van de digitale tijd.

www.emakina.com    www.emakina.be

Emakina.BE
Luc Malcorps
Director of Media Relations
Middelburgstraat 64A
1170 Watermaal-Bosvoorde
BELGIE