Banca Monte Paschi Belgio lanceert zijn eerste mobiele bank-app, met Emakina

Banca Monte Paschi Belgio lanceert zijn eerste mobiele bank-app, met Emakina

Belgische vestiging van oudste bank ter wereld nu ook mobiel

De Belgische vestiging van de oudste bank ter wereld, Banca Monte Paschi Belgio, lanceert zijn eerste mobiele applicatie. Emakina werkte intens samen met het team van de 'Italiaanse bank in het hart van Europa' om dit bedrijfskritisch project van A tot Z uit te voeren.

Het digitaal bureau stond in voor het technologisch advies, beveiliging, implementatie en performatie. Klanten kunnen hun volledige bankactiviteiten nu in alle vrijheid beheren via tablet en smartphone, met naast alle klassieke bankfunctionaliteiten heel wat handige extra's.

Dino Albanese, Directeur en COO van Banca Monte Paschi Belgio:

" Onze intensieve samenwerking met Emakina is een succes voor onze klanten. Emakina’s experts weten zeer goed wat de beste aanpak is voor zo’n ​​complexe mobiele banktoepassing en welke regels je moet volgen. Onze individuele en private banking-klanten voelen zich al thuis in hun nieuwe mobiele omgeving. Ze prijzen de app als duidelijk, volledig en praktisch! “

Een complete mobiele service

Naast het veilig beheer van je zicht- en spaarrekeningen en beleggingen in 4 talen, volg je met de app ook vlot de geschiedenis van alle transacties. Je regelt je betalingen, begunstigden, meerdere kredietkaarten en je Multicard.

Directe communicatie hoort er ook bij, met toegang tot je meldingen, gegevens van de vestigingen en contacten, plus direct contact met je vertrouwde adviseurs. Ook handig zijn de functies om de groei van je investeringen te visualiseren, betalingen en overdrachten te plannen en via een QR-code te betalen. Je krijgt daarenboven op iOS toegang tot je bankzaken via een vingerafdrukscan.

Een hechte samenwerking, van A tot Z

Een totaalaanpak met eigen experts van één partner is eerder uitzonderlijk voor dit soort complexe mobiele projecten. Het maakte de doorgedreven samenwerking met het team van de bank eenvoudiger.

Emakina definieerde het concept en stelde de webservices en best passende technologieën voor. De samenwerking ging van het ontwerp van de gebruikerservaring, wireframes en architectuur tot de native implementatie voor iOS en Android, alsook de integratie met de bestaande applicaties van de bank. Het team behandelde ook alle vragen van externe providers over beveiliging en de transactie-backend.

De ontwerpers van Emakina gaven de app een dynamische look en feel. Ze respecteerden de klassieke grafische stijl van de bank, maar toch oogt de app dynamisch en fris, met nieuwe lettertypes, fijne visuele toetsen, en een evenwichtig kleurenpallet met levendige tinten, in combinatie met grijs en wit.

De Paschi Mobile-applicatie is beschikbaar voor Android en iOS (ondersteuning voor Android SDK 17 (4.2.) en hoger, iOS 10 of hoger, iPhone 5 en hoger, iPod Touch 6e generatie en hoger)

 

Over Emakina.BE

Welkom bij Emakina, de 'User Agency'  

Emakina.BE is de Belgische tak van Emakina, een digitaal agentschap met een globaal bereik. Met zijn 700 experts is dat het grootste bedrijf in Emakina Group, een agentschapsnetwerk met 950 talenten in 12 landen.

In Brussel werken 180 marketing- en technologie-experts in team met hun klanten om hun bedrijfsresultaten en merkwaarde te verbeteren. Samen verzamelen ze gebruikersinzichten en ontwikkelen ze efficiente strategieën en projecten, van baanbrekende applicaties, websites, en e-commerce platformen tot impactvolle communicatie en campagnes.

Als de ware ambassadeurs voor de 'user' plaatst Emakina hun noden en verwachtingen centraal bij elke digitale ervaring. Deze aanpak geeft Emakina's klanten en hun merken een bevoorrechte relatie met hun nieuwe leiders, de consumenten van de digitale tijd.

www.emakina.com    www.emakina.be

Emakina.BE
Luc Malcorps
Director of Media Relations
Middelburgstraat 64A
1170 Watermaal-Bosvoorde
BELGIE