Emakina en AGC Glass Europe, of hoe B2B uitgroeit tot B2C2B

Brussel, 2 oktober 2015 - AGC Glass Europe, dochteronderneming van de AGC Group, wereldleider in de productie van vakglas voor industrieel en technologisch gebruik, schudt samen met Emakina de communicatiestandaarden door elkaar. Het resultaat? De campagne ‘Business to Business’, waarbij de eindconsument de link wordt tussen AGC Europe en zijn professionele klanten. Of hoe B2B succesvol uitgroeit tot B2C2B.

AGC is een bedrijf waarvan de producten voornamelijk bestemd zijn voor professionele klanten: de bouw, de autosector, het scheeps- en spoortransport, touchscreens, fotovoltaïsche panelen … De Europese dochteronderneming in Louvain-la-Neuve heeft meer dan 13.000 werknemers in dienst, verspreid over dertig productielocaties en een honderdtal distributeurs, van Spanje tot Rusland. AGC Glass Europe is eveneens sponsor van het Belgisch paviljoen op de wereldtentoonstelling Expo Milano 2015 die op dit moment plaatsvindt in Milaan.

De B2B-glasproducent klopte aan bij Emakina met een tweeledige uitdaging: zet een ambitieuze campagne op poten én creëer een website voor een zo breed mogelijk publiek – en dit allemaal binnen het vooropgestelde budget. De uitdaging werd aanvaard, geanalyseerd en succesvol uitgevoerd, tot grote vreugde van beide partijen. De sterk responsieve site, ontworpen door Emakina, werd perfect afgestemd op de inhoud die door AGC werd voorzien. En ook de social mediacampagne met nadruk op SEO en SEA leverde een spectaculaire bijdrage aan de merkbekendheid van de glasspecialist.

Emakina nam, onder andere, de informatie-architectuur (IA) voor zijn rekening, het webdesign en de redactionele strategie om AGC te begeleiden in het creëren van content en het gebruik van bestaand materiaal (foto’s, video’s, tips, inspiratie …). Dit alles rijmt perfect met elkaar op een indrukwekkende website die ongetwijfeld een meerwaarde is voor de reeds uitzonderlijke producten aangeboden door AGC.

Toch zit de originaliteit van de campagne ‘m vooral in een gewaagde gok: het ontwikkelen van een campagne die professionele klanten juist moet bereiken via een breed publiek. Met andere woorden: het is aan grote publiek om architecten en ondernemers aan te moedigen om AGC-glas te gebruiken voor de bouw van hun huis, de renovatie van hun winkel of KMO, etc.

En … het werkt. Deze social mediacampagne, die samen eindig met de Expo Milano, kent nu al een fenomenaal succes, rekening houdend met het toegekende budget. Met meer dan 700.000 bereikte gebruikers en meer dan 35.000 interacties, leverde de Facebook/Instagram-campagne zo’n 4.000 kliks naar de website op, en ook 1.300 nieuwe fans.

 

Over Emakina.BE

Welkom bij Emakina, de 'User Agency'  

Emakina.BE is de Belgische tak van Emakina, een digitaal agentschap met een globaal bereik. Met zijn 700 experts is dat het grootste bedrijf in Emakina Group, een agentschapsnetwerk met 950 talenten in 12 landen.

In Brussel werken 180 marketing- en technologie-experts in team met hun klanten om hun bedrijfsresultaten en merkwaarde te verbeteren. Samen verzamelen ze gebruikersinzichten en ontwikkelen ze efficiente strategieën en projecten, van baanbrekende applicaties, websites, en e-commerce platformen tot impactvolle communicatie en campagnes.

Als de ware ambassadeurs voor de 'user' plaatst Emakina hun noden en verwachtingen centraal bij elke digitale ervaring. Deze aanpak geeft Emakina's klanten en hun merken een bevoorrechte relatie met hun nieuwe leiders, de consumenten van de digitale tijd.

www.emakina.com    www.emakina.be

Emakina.BE
Luc Malcorps
Director of Media Relations
Middelburgstraat 64A
1170 Watermaal-Bosvoorde
BELGIE