Emakina wint het social media management van WW in België en Nederland

Emakina wint het social media management van WW in België en Nederland

WW kiest voor Emakina als nieuwe partner voor zijn sociale media op de Belgische en Nederlandse markt. Het Brusselse digitaal agentschap won een uitdagende pitch tussen zes agentschappen. Vanaf december ondersteunt het Emakina-team de rebranding van het iconische 'Weight Watchers' naar 'WW' en de nieuwe focus van gewichtsverlies naar algemeen welzijn.

Van Weight Watchers naar WW

Emakina zet de nieuwe positionering van WW in de verf met frisse to-the-point ondersteuning in sociale media. De opdracht omvat strategie, concepten, productie en community management voor Facebook en Instagram. De samenwerking zal de nieuwe slogan ‘Wellness That Works. ™’ bekend maken met creatieve inhoud, op maat van de Nederlandse en de meertalige Belgische markt.

De communicatie via sociale media gaat veel verder dan het werken aan gewichtsverlies. Ze richt zich op de ​​ holistische boodschap van WW om een volwaardige partner te zijn in wellness. Met 'Wellness that Works' maakt WW de belofte dat het op wetenschap gebaseerde programma's, hulpmiddelen en ervaringen brengt die écht werken en passen in het leven van mensen. Of je doel nu is om af te vallen, gezonder te eten, meer te bewegen, een positievere mentaliteit te ontwikkelen of al deze objectieven samen, WW is er voor u.

Verbind en bouw engagement

Met behulp van zijn eigen sprintmethode legde Emakina al de basis voor de samenwerking met een intense tweedaagse klantworkshop. Zo konden de teams elkaar beter leren kennen en werd de weg vooruit uitgestippeld. Een reeks onderwerpen is ondertussen klaar en kan binnenkort ontdekt worden. Naast het vertellen van boeiende verhalen en het delen van ideeën en tips, zal het team zich interne beïnvloeders en de brede WW-gemeenschap aanspreken.

Relevant en menselijk

Het is een mooie uitdaging om de nieuwe naam, slagzin en bredere positionering bekend te maken. Alle communicatie moet de algemene ideeën en boodschappen delen, terwijl ze lokaal en cultureel relevant moet blijven, eerlijk en met aandacht voor de mens. Het team kan verder bouwen op de gedetailleerde nieuwe merkrichtlijnen en de nieuwe visuele elementen aanpassen voor gebruik in sociale media, waarbij het spontane en natuurlijke wordt benadrukt.

Samenwerken met Emakina voelde meteen goed aan

Marlous Aarts, Sr. Brand Marketeer bij WW is zeer positief over de nieuwe samenwerking:

“Samenwerken met Emakina voelde meteen goed aan. Hun team ondersteunt de ambitie van WW om wereldwijd een echte partner in wellness te worden. Sociale media zijn van cruciaal belang om onze opwindende nieuwe visie en missie te verspreiden. Samen maken we van WW, uitgesproken als ‘double-you double-you’, een sterk merk, dat onze erfenis weerspiegelt en de weg opent voor nieuwe initiatieven om mensen zich goed te laten voelen."

Spannende mogelijkheden om een breed publiek aan te spreken

Nadège De Decker, Client Services Director for WW at Emakina concludes:

“De rebranding naar WW en de nieuwe positionering bieden spannende mogelijkheden om een breed publiek aan te spreken. Dit bedrijf combineert een geweldig erfgoed met een inspirerende en frisse aanpak om sterke positieve gewoonten te creëren. Dat is een perfect startpunt om met een grote groep mensen te communiceren. Met de nieuwe focus van WW op wellness kunnen we samen uitstekende resultaten behalen. Onze eerste nieuwe berichten en ontwerpen zijn klaar en we zijn enthousiast om samen een positieve beweging op te wekken."

Over Emakina.BE

Welkom bij Emakina, de 'User Agency'  

Emakina.BE is de Belgische tak van Emakina, een digitaal agentschap met een globaal bereik. Met zijn 700 experts is dat het grootste bedrijf in Emakina Group, een agentschapsnetwerk met 950 talenten in 12 landen.

In Brussel werken 180 marketing- en technologie-experts in team met hun klanten om hun bedrijfsresultaten en merkwaarde te verbeteren. Samen verzamelen ze gebruikersinzichten en ontwikkelen ze efficiente strategieën en projecten, van baanbrekende applicaties, websites, en e-commerce platformen tot impactvolle communicatie en campagnes.

Als de ware ambassadeurs voor de 'user' plaatst Emakina hun noden en verwachtingen centraal bij elke digitale ervaring. Deze aanpak geeft Emakina's klanten en hun merken een bevoorrechte relatie met hun nieuwe leiders, de consumenten van de digitale tijd.

www.emakina.com    www.emakina.be

Emakina.BE
Luc Malcorps
Director of Media Relations
Middelburgstraat 64A
1170 Watermaal-Bosvoorde
BELGIE