Scrum Master Kevin Ambrogi versterkt Emakina's Web Building team

Scrum Master Kevin Ambrogi versterkt Emakina's Web Building team

De nieuwste collega binnen het Emakina Web Building team heet Kevin Ambrogi. De Scrum Master en PMP-gecertifiëerde Project Manager is al aan de slag voor enkele klanten, waaronder Starwood Hotels en de wereldwijde ngo Education Above All.

In de afgelopen maanden verwelkomde Emakina's Web building-team in Brussel al een aantal nieuwe talenten. In synergie met de Emakina-teams gespecialiseerd in communicatie, Applications en Commerce creëren de 38 web building-experts uitzonderlijke digitale ervaringen van A tot Z, van analyse en informatie-architectuur over ontwerp en ontwikkeling tot integratie, project management en follow-up.

Kevin Ambrogi
Kevin Ambrogi is een natuurtalent in het overbruggen van marketing-, technologie en klantenbehoeften. Hij voegt zijn uitgebreide IT-kennis en rijke ervaring in digitale marketing, IT, e-commerce en internationale evenementen toe aan de kleurrijke mix van het team. En hij geeft het meteen ook een vleugje jazz mee, als voormalig professioneel jazz bassist.

Kevin is thuis in HTML, CSS, JS, Java, WS (REST / SOAP), PHP, MySQL, PostgreSQL, en beheerde een reeks digitale projecten gebudgetteerd boven 1M euro, met + 3.000 man/ dagen, en grote teams met een combinatie van vele competenties en talen.

Van Lille via New York naar San Francisco
Kevin begon zijn carrière als programma-assistent voor Lille Culturele Hoofdstad van Europa. Daarna verhuisde hij naar culturele dienst van de Franse ambassade in New York, waar hij een reeks samenwerkings- en communicatieprojecten ontwikkelde voor het Frans-Amerikaans Fonds voor jazz en hedendaagse muziek.

Hij werkte verder in cultureel project management bij het multi-culturele marketingbureau Jungle Communications in San Francisco. Hier paste hij meer dan 75 grote grote culturele campagnes aan voor niet-Engelstalige doelgroepen. Hij werkte er ook aan evenementen, offline en online communicatie en design. In deze rol implementeerde hij ook met succes digitale projectmanagement-tools, met een combinatie van Waterfall en Agile development.

Van EWEA naar UPS
Terug in Brussel, ontwikkelde hij strategieën voor EWEA, de Europese Organisatie voor Windenergie, om dan een nieuwe uitdaging te aanvaarden bij UPS. De wereldwijde leider in de verzending had Kiala overgenomen en Kevin leidde met succes de front-end e-commerce softwaremigratie van Kiala naar UPS-technologie. Zijn team voegde er op maat gemaakte IT-oplossingen aan toe, die verzenders en logistieke partners meer klanten en omzet opleveren.

Kevin Ambrogi: "Emakina is duidelijk een zeer dynamisch bedrijf. Ik voel hier een grote gedrevenheid om uitzonderlijke dingen te bereiken, samen de klanten. Het is geweldig om de rijkdom aan talent te zien bij Emakina in zo veel domeinen, en het enthousiasme dat zij delen in zo veel interessante projecten."

Over Emakina.BE

Welkom bij Emakina, de 'User Agency'  

Emakina.BE is de Belgische tak van Emakina, een digitaal agentschap met een globaal bereik. Met zijn 700 experts is dat het grootste bedrijf in Emakina Group, een agentschapsnetwerk met 950 talenten in 12 landen.

In Brussel werken 180 marketing- en technologie-experts in team met hun klanten om hun bedrijfsresultaten en merkwaarde te verbeteren. Samen verzamelen ze gebruikersinzichten en ontwikkelen ze efficiente strategieën en projecten, van baanbrekende applicaties, websites, en e-commerce platformen tot impactvolle communicatie en campagnes.

Als de ware ambassadeurs voor de 'user' plaatst Emakina hun noden en verwachtingen centraal bij elke digitale ervaring. Deze aanpak geeft Emakina's klanten en hun merken een bevoorrechte relatie met hun nieuwe leiders, de consumenten van de digitale tijd.

www.emakina.com    www.emakina.be

Emakina.BE
Luc Malcorps
Director of Media Relations
Middelburgstraat 64A
1170 Watermaal-Bosvoorde
BELGIE